Stäng
Woody presenterar

Tema: Vinterns Inneprojekt

Med kyla, snö och slask ute är det dags att fokusera på insidan! Oavsett om det handlar om att renovera, bygga till, lägga golv eller utöka förvaringen så har din lokala Woody Bygghandel under vecka 3 till 6 allt för dina och kundernas inneprojekt. Så kom in till oss på Woody – vi har både sortimentet, kunskapen och prylarna från alla de ledande leverantörerna inom golv, vägg och tak! Woody Bygghandel – vi får bygget att snurra!

 

 

UNDERTAKET SOM FÖRENKLAR DITT BYGGANDE!

Med Lindabs nya smarta nedpendlade undertak får du en komplett lösning med flera fördelar som sparar både tid och gör jobbet smidigare:

  • Snabbt och enkelt klickmontage
  • Enkel höjdjustering
  • Smidigare montage av gipsskivor
  • Lätt & ergonomiskt att jobba med

Så enkelt sätter du upp nedpendlat undertak från Lindab:

DÖRRAR FÖR ALLA RUM OCH SMAKER!

Med en kvalitetsdörr från Diplomat är det enkelt att sätta personlig prägel på ditt hem. Så kom in till din lokala Woody Bygghandel, din expert på Diplomat-dörrar såväl inne som ute.

INOMHUSVÄGGAR PÅ HALVA TIDEN MED RdBX FRÅN LINDAB.

Med Lindabs RdBX-regel har det blivit enklare att bygga inomhusväggar.
RdBX är en innovativ lösning från Lindab som gör monteringen både snabbare, smidigare och flexiblare än någonsin tidigare. Med RdBX-systemet får du en lösning du redan känner väl till, men som går snabbare att utföra. När skenorna är på plats kan reglarna fästas utan verktyg, vilket gör att du kan minska monteringstiderna med hälften.

Så bygger du innerväggar med Lindabs RdBX-reglar:

Läs mer om vårt tema Inne...

STARK ERGO-TREND INOM BYGGMATERIAL 

På senare år har ergonomin fått ett allt större fokus inom byggbranschen, och belastnings- och förslitningsskador har uppmärksammats mer och mer. Något som lett till en betydande produktutveckling inom byggmaterial.

Arbetsmiljöverket har tillsammans med de olika byggfacken haft både kampanjer och gjort olika kartläggningar, där det konstaterats att tunga lyft eller arbetsställningar och rörelser som är ensidiga och ansträngande är den vanligaste orsaken till arbetssjukdomar och förslitningsskador.

Kunskap som har lett fram till nya produkter från tillverkarna av till exempel byggskivor. Inom både gips, plywood och OSB finns numera en uppsjö av så kallade Ergo- eller Light-produkter. Ergo-formatet är en mindre skiva med falsade långsidor som underlättar arbetet. Kan monteras både stående och liggande vilket gör väggen rakare och stabilare. Dessutom sparar det mindre formatet både arbetstid och ryggen på den som monterar, samt ger även mindre spill.

Ett företag som sett denna utveckling på nära håll är skivspecialisten BOA – Bo Andrén AB som jobbar med träbaserade skivor.
– Ergonomi är idag en viktig faktor för byggföretagen som månar om sin personal. Dessutom förenklar ergo-skivorna både montage och hantering på arbetsplatsen, så att det även finns en ekonomisk fördel med ergo-produkterna, säger Lennart Ideskär, marknads- och försäljningschef på Bo Andrén som haft produkter i ergo-version i sortimentet sedan formatet lanserades för ca 10 år sedan.

Förra året lanserade BOA även Ergo Board från Egger för montering bakom gips. Ergo Board är en ny innovativ produkt i OSB med flera fördelar:

  • Smidig enmans-hantering
  • Infästningsmall på ytan för snabbare montage
  • Enklare montage när väggen lutar
  • Kan skarvas även mellan reglar Fördelaktigare pris än plywood

Så enkelt monterar du Ergo Board från BOA – Bo Andrén AB: