Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
Välkommen ut till den småländska skogen

Modernt minimalistiskt

Här suddas gränsen mellan ute och inne bort när den moderna minimalistiska villan möter den småländska skogen.

Välkommen hem till lugn och ro

Stil: Modern/Minimalistisk. 

Enkelt med en tanke bakom allt. 

Några minuter från Växjö mellan Smålands täta granar finner vi ett nybyggt hus, som vid vårt besök bara hade varit klart i några veckor. Kunden har köpt fasad, dörrar, fönster, kök och badrum genom vår köksarkitekt Bill och vår byggsäljare Martin.  

 

Huset gav oss direkt en känsla av lugn och ett fint samspel med platsen där huset står.  

Kunden berättar att de haft en klar bild över hur slutresultatet skulle se ut och att det skulle gå som en röd tråd genom hela huset. Att inspireras av naturen var viktigt.   

 

Kunden tänkte långsiktigt genom att bygga ett enplanshus och välja hållbara, underhållsfria material. Huset skulle ge plats och möjlighet att leva och umgås för både vuxna, barn och djur. Fasaden är från Kebony och är så gott som underhållsfri. Med tiden kommer trät att gråna vilket även då kommer klinga bra med de svarta detaljerna på bland annat tak, fönster och dörr

 

Gränserna suddas ut 

Det är som att en synvilla skapas tack vare de generösa fönsterna och fönsterdörrarna. Det blir nästan lite svårt att se vad som faktiskt är inne och vad som är ute. Fönster och dörrar är från Nordan.  

 

Köket

Kunden berättar att det hade lite olika visioner om hur köket skulle se ut.  

En ville ha ett gröngrått kök med överskåp medan den andra ville ha ett ostronbeige kök utan överskåp. Kunden berättar att det fick inspiration från Ballingslövs kökskatalog där de visar ett gröngrått kök med överskåp i Ostron beige. Efter att ha sett den bilden kändes den färgkombinationen som en bra kompromiss mellan de båda. Genom att måla väggarna i samma kulör som Ballingslövs ostronbeige smälter de enstaka överskåpen in utan att behöva ta någon större uppmärksamhet.  

 Kunden valde luckan Bistro och adderade tillbehörskonceptet system 10 som framhäver det inramade, minimalistiska utseendet. Bänkskiva och stänkskydd kommer från märket Bricmate och är modell ”Runö” i 12 mm som även återfinns på golvet som klinkerplattor. Även här har kunden valt detaljer i svart. Handtagen är från Beslag Design, modell ”Helix”. Blandare från Tapwell i ytan ”Black Chrome”. Vitvaror kommer ifrån Siemens.  

 

Badrum

I badrummet sitter kommoden ”Bright” i vitpigmenterad ek, ett tvättställ i kompositsten modell ”Serena” och beslag från Beslag Design, modell ”Helix”.  

 

< Se fler referenser >