Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Målartips

Målartips

SÅ HÄR ENKELT MÅLAR DU DITT HUS

När du tar han om och vårdar panelen så kommer huset vara både snyggt och hållbart i många år framöver. Här följer några av våra bästa tips som gör målningen av din panel både enklare och roligare.


PLANERA DITT PROJEKT

Förberedande frågor. Börja med att fundera på om du ska måla själv eller om du ska ta hjälp av fackfolk? När ska arbetet göras? Har du fler byggnader, förråd eller staket som också behöver målas?

Förarbetet. Ett ordentligt förarbete är A och O för att få ett slutresultat som består under lång tid. Börja med att tvätta fasaden med målar- eller mögeltvätt och låt träet torka ordentligt. Skrapa bort lös färg och byt ut skadade paneler. Täck och maskera ytor som inte ska målas.

Grundmålning. Grundmåla alla trärena ytor. Fyll i eventuella sprickor med fogmassa och låt torka.

Täckmålning. Börja med paneler och avsluta med foder och knutar. Välj penslar som matchar panelens bredd så går det snabbare.

 


Jobba smartare och snabbare

Välj rätt verktyg så blir arbetet både enklare och går fortare. Sätt upp delmål och planera dina pauser så blir arbetet roligare.

Satsa på kvalitet

Satsa alltid på bra penslar. Med en bra pensel blir färgen jämnare och skyddar bättre. Den har också högre färgupptagning vilket gör att du inte behöver doppa penseln lika ofta och arbetet går fortare. Med ett vinklat skaft skonar du både handleden och ryggen.

Arbeta ergonomiskt

Tänk på din arbetsställning. Med ett förlängningsskaft kan du doppa penseln utan att böja dig och du når högre utan att behöva klättra på stegar. Du får även mer kraft och hjälper dig variera greppet.

Välj rätt maskeringstejp

Utomhus krävs tejp med starkt, fukttåligt papper. Vissa tejpsorter kan sitta upptejpad upp till 120 dagar omålad utomhus.

VANLIGA FRÅGOR

Nedan hittar du de vanligaste frågorna som brukar uppkomma i samband med om målning. Tänk på att våra duktiga medarbetare alltid finns här för att hjälpa dig om du undrar över något i processen.


Kan man måla när solen skiner?

Man ska aldrig måla i direkt solljus eller på en solvarm vägg eftersom färgen torkar för fort. 

Hur täcker man husgrunden?

Om du håller en bred spackel under när du målar ändträet så undviker du fula stänk på husgrunden.

Måste man grundmåla hela panelen?

Nej, du grundmålar endast trärena ytor. Gammal färg som inte sitter lös kan du efter noggrann rengöring måla över med ny täckfärg.