Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Välj rätt panel

Välj rätt panel

Oavsett om du ska byta panel på din fasad eller om du planerar att sätta panel inomhus finns det olika riktlinjer och egenskaper du bör tänka på för att få bäst resultat.

Dags att sätta panel

Det är inte konstigt att så många av oss väljer att klä sin fasad eller sina innerväggar med panel. Trä är ju ett fantastiskt material som ger en varm och ombonad känsla som förmodligen inte går att återfå i något annat material. Trä är dessutom ett levande material som rör sig i takt med att klimatet runt omkring panelen förändras. På våren när luftfuktigheten är som lägst torkar panelen och det är inte alls ovanligt att den krymper. På hösten däremot stiger luftfuktigheten och panelen sväller. Detta gäller både för inomhus- och utomhusmiljö men hur mycket panelen rör sig beror såklart på hur stora kontrasterna är. 

Välj rätt

Valen är många när det kommer till att välja panel. Det handlar inte bara om estetiska val som vilken typ av ytbehandling panelen ska ha utan det handlar även om t ex: liggande eller stående panel, vilken fuktkvot träet bör hålla, hur stor "springa" ska det vara mellan brädorna osv. Valen skiljer sig dessutom beroende på om det är inomhus- eller utomhuspanel du är intresserad av. Många av valen kan man läsa sig till medan andra faktiskt är enklast att skapa sig en uppfattning om genom att se dem i verkligheten. Hos oss på Fellessons har vi utställningar både på inomhuspanel och utomhuspanel där du enkelt kan se våra olika paneler och deras respektive egenskaper.

 

Läs mer om utomhuspanel