Det är något visst att få ta en kopp kaffe eller att få duka upp till grillmiddag på sin alldeles egenbyggda uteplats. Faktum är att detta faktiskt ganska enkelt kan bli verklighet!
Men det är ju såklart inte bara att åka till brädgården och köpa på sig grejer på vinst och förlust. Det finns såklart lite tips och tricks på vägen som kan vara bra att veta innan man ger sig i kast med sitt utebygge. Det kan bland annat vara bra att fundera över vilken typ av trallvirke man vill ha, vilka längder som är lämpliga, hur grunden ser ut och vilken infästning som behövs.
Vi lagerhåller ett av de bredaste sortimenten av trallvirke. Oavsett om du vill ha tryckimpregnerad trall eller något mer exklusivt eller miljövänligt trallvirke så hoppas vi att vi ska något som passar dig. Här listar vi några av de populäraste trallvirkena, vill du veta mer så rekommenderar vi dig att prata med killarna på vår brädgård - där får du absolut bäst hjälp!
Detta är vårt egenproducerade trallvirke blivit en klassiker av högsta kvalité.
Vårt trallvirke produceras av norrländsk furu i vårt eget hyvleri. Det impregneras för att klara vädrets påfrestningar och ge en lång livstid. VIll du lägga ditt trallgolv under bar himmel är det tryckimpregnerad furu du ska välja!
Den sibirska lärktrallen är en helt naturlig produkt producerad av trä som växt sakta i det sibiriska kyliga klimatet. Ett snyggt trallvirke som trivs bäst i skydd av ett tak. Väljer du att inte behandla lärken får den en vacker silverfärgad nyans.
Ett fossilerat virke med naturligt flam- och rötskydd. Organowood har tagit naturens egna knep till hjälp för att utvckla ett beständigt, motståndskraftigt och unikt träskydd helt utan gifter. Virket åldras i en snygg grå nyans. Det är med andra ord både ett vackert och miljövänligt alternativ. På Fellessons lagerhåller vi Organowood select som är Organowoods något mer exklusiva variant av trallvirke framtagen ur norrländsk råvara.
Tänk på att trä är ett levande material som faktiskt vill röra lite på sig över tid. Vårt växlande nordiska klimat har stor påverkan när det kommer till trä och dess rörelse. Tänka på detta när du väljer sina längder och när du lägger grunden. Vi rekommenderar att man använder sig av långa längder så att man slipper för mycket skarvar i golvet. I och med att trä rör på sig kan dessa skarvar snabbt skapa irritation, särskillt när man slagit i tårna några gånger eller spillt ut kaffet för att bordet står och vippar... Tänk också på att regla upp ordentligt under så att du får flera infästningspunkter på varje bräda, då håller du trallen på plats bättre.
Tänk lite extra på grunden när du anlägger din uteplats. Vi vill ju att altanen eller tralldäcket ska leva länge så det är viktigt att den står stadigt från början. Marken där du tänker anlägga din uteplats spelar stor roll. Berätta gärna förutsättningarna för oss så hjälper vi dig hitta rätt alternativ.
Plintar är det enklaste och vanligaste sättet att förankra en uteplats. Du kan välja mellan fasta och justerbara plintar eller så kan du välja att gjuta egna. Justerbara plintar ger en flexibilitet och underlättar väsentligt när du monterar din uteplats. I och med den justerbara hållaren kan man i efterhand millimeterjustera höjden på hållaren för ett exemplariskt resultat!
För att få ett riktigt bra resultat är det vitkgit att välja rätt infästning. Virket, storleken på uteplatsen och miljön påverkar valet av skruv. När man anlägger stora uteplatser påverkas skruvarna av stora krafter, därför brukar man rekommendera längre och kraftigare skruv som klarar påfrestningen. Tänk även på att välja rostfriskruv så att de håller många år framöver. Berätta gärna hur du tänkt anlägga din uteplats så hjälper vi dig välja rätt skruv för rätt ändamål. Och du, hos oss kan du självklart köpa skruv i lösvikt. Prata med oss i butiken så guidar vi dig.