Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Infästning

Infästning

ANVÄND RÄTT KLASSAD SKRUV

Oavsett projekt är det viktigt att använda skruv med rätt korrosivitetsklass. Klasserna anges i C1-C5 (C=Corrosion). Vid val av skruv gäller det att ta hänsyn till träslag, dimensioner och geografiskt läge.


C1. Inomhus i uppvärmda utrymmen med torr luft utan föroreningar. Oftast elförzinkad skruv.

C2. Icke uppvärmda inomhusmiljöer eller lantliga utomhusmiljöer utan luftföroreningar. Oftast elförzinkad skruv men med tjockare lager än C1. Ankarspik och ankarskruv är exempel på produkter i denna klass som kan användas utomhus.

C3. Områden med medelhöga halter av luftföroreningar (lättare stadsmiljö) samt låg salthalt. Produkterna i denna klass är ofta varmförzinkade. VIKTIGT: Bör inte användas i kustnära områden eller om det ska användas kemikalier som får kontakt med skruvarna.

C4. Kustnära områden med medelhög salthalt, eller områden med högre halter av luftföroreningar (tyngre stadsmiljö). C4 har nästan blivit standard i Sverige. Ytbehandlingen är ofta en blandning mellan zink och nickel. Skruvar i ohärdat rostfritt stål, klass A2 hamnar också i den här klassen.

C5. Den mest krävande klassen och avsedd för användning i miljöer med så gott som permanent fukt, samt där det finns mycket salt i luften. Rostfritt ohärdat syrafast stål A4 är egentligen det enda materialet som klarar att ingå i denna klass, exempelvis vid användning runt pool. Syrafast stål klarar även oljorna och syrorna som finns i tropiska träslag.


Välj rätt infästning för ditt bygge!

Välj rätt verktyg så blir arbetet både enklare och går fortare. Sätt upp delmål och planera dina pauser så blir arbetet roligare.

Vad ska du bygga?

Vilken infästning du behöver beror på vad det är du ska bygga och vilket material du tänker använda. Är det en tryckimpregnerad tall eller kanske lärk eller organowood? Detta avgör vilken infästning du ska använda.

Vilken infästning?

Det viktigaste med infästning är att den håller. Både för densiteten i material du skruvar i men också från yttre belastning som väder, vind och eventuella impregneringsmedel. Vi skulle vilja säga: Välj ALLTID rostfri syrafast! Den är några kronor dyrare men hållfastheten är betydligt bättre.

Verktyg för dold infästning

Idag finns det smidiga och enkla verktyg som hjälper dig att montera trallbrädorna med rätt avstånd mellan brädorna. De ser också till att infästningen döljs, på så sätt får du ett snyggt trallgolv utan skruvskallar som riskerar att sticka upp.

 

 

VANLIGA FRÅGOR

Nedan hittar du de vanligaste frågorna som brukar uppkomma i samband med infästning. Tänk på att våra duktiga medarbetare alltid finns här för att hjälpa dig om du undrar över något i processen.


Ska man alltid använda skruv?
Man brukar säga att man skruvar trall och spikar panel. Vilken typ av infästning du ska välja beror således på vad det är för projekt du ska bygga. Alla skruvar och spikar har sina specifika användningsområden. Känner du dig osäker så fråga oss.
Vilken skruv är bäst?
Vi skulle vilja säga: Välj ALLTID rostfri syrafast! Den är några kronor dyrare men hållfastheten är betydligt bättre.
Kan man dölja skruven i trallen?
Idag finns det smidiga och enkla verktyg som hjälper dig att montera trallbrädorna med rätt avstånd mellan brädorna. De ser också till att infästningen döljs, på sa sätt får du ett snyggt trallgolv utan skruvskallar som sticker upp.