Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Behandla ditt trädäck

Behandla ditt trädäck

På vårkanten är det dags att se över sina utomhusytor. Altaner, terrasser och tralldäck behöver omvårdnad och göras redo för ännu en utomhussäsong.

För att vägleda dig kring hur du bäst tar hand om ditt trädäck har vi satt ihop en enkel liten guide på tre steg

Steg 1: TVÄTTA

Ordentlig rengöring är grunden för ditt tralldäck. Här tar du bort gammal smuts och eventuella beläggningar, alger osv som höst och vintern bidragit med. Har du behandlat din trall med pigmenterad olja tidigare men känner att den mörknat eller antagit en nyans du inte längre är nöjd med kan du i detta steg, beroende på vilken rengöring du väljer, luckra upp och tvätta bort tidigare pigment.

Var noggrann när du tvättar och se till att spola bort alla rester av rengöringsmedlet du använt. Detta är viktigt eftersom eventuellt kvarliggande rengöringsmedel kan påverka oljan du senare ska applicera.

Se våra rengöringsprodukter här

Steg 2: TORKA & SLIPA

När du skrubbat och tvättat trallen noggrant låter du den torka ordentligt. Därefter kan du med fördel slipa ytan lite lätt. Då jämnar du till ytan och eventuella resningar som kan ha uppstått i träet när du tvättade. Glöm inte att borsta bort slipdammet eftersom det annars fastnar i oljan. Många hoppar över detta steget men vi vill ändå vidhålla att lägger man lite extra tid här får man en mjuk och fin trallyta.

Här hittar du redskap för att slipa

Steg 3: Olja

Nu är det dags att applicera oljan. Välj en olja med rätt egenskaper för din trall och som uppfyller dina önskemål. Idag finns det en rad olika typer av oljor, vattenbaserade, oljebaserade, nyanserbara, UV-skyddande. Fråga oss så hjälper vi dig välja rätt produkt för din trall. 

Se våra oljor här

Nu är du klar och ditt tralldäck är redo för både regnskurar och grillfester!