Lånesläp* Fri byggrådgivning Noga utvalda artiklar
Stäng
    • Öppettider

Nyheter

Fellessons expanderar med ny bygghandel på norra industriområdet i Växjö

För drygt ett år sedan förvärvade Fellessons Vimmerby-baserade Carlenskogs Bygghandel och nu är det dags för nästa expansion för det anrika familje¬företaget. En ny anläggning på totalt 4 200 m2 under tak är just nu under uppförande på Isbjörnsvägen i Växjö och beräknas öppna under januari/februari 2020.

Med sitt strategiska läge intill Norrleden och utmed Evedalsvägen blir den här nyetableringen (med såväl butik som lager/distributionscenter) ett bra komplement till Fellessons redan befintliga anläggningar.

– Vi glädjer oss åt att växa med Växjö och skapa nya arbetstillfällen, säger Anders Fellesson,
vd för Fellessons Byggnadsvaror AB och utvecklar:
– Med ytterligare en anläggning/butik på det expansiva norra industriområdet ökar vi tillgängligheten för våra kunder både i och utanför Växjö.

Fellessons, som har varit Växjöbornas bygghandel i över 100 år sedan starten 1910, drivs idag av tredje generationen Fellesson. Butiken på Smedjegatan 9 kommer att drivas vidare precis som vanligt även efter att den nya anläggningen på Isbjörnsvägen öppnat. 

 

För mer information kontakta:
Anders Fellesson, vd,  Fellessons Byggnadsvaror AB                                                 
0470-70 98 71
afe@fellessons.se


Fellessons Byggnadsvaror AB är en företagsgrupp med fyra verksamhetsområden; Fellessons Bygghandel, Timber Products, InWood Projects, Industrifärg samt dotterbolaget Carlenskogs Bygghandel i Vimmerby. Fellessons,  som är delägare i Woody Bygghandel omsätter totalt ca 450 miljoner, har 100 anställda.
Mer info på www.fellessons.se

Läs mer

Fellessons expanderar med ny bygghandel på norra industriområdet i Växjö

Fellessons förvärvar Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby

Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Efter förvärvet beräknas koncernen ha en försäljning på strax under 400 miljoner och ca 100 anställda. Genom förvärvet skapas en rad samordningsfördelar som kommer att stärka företagens konkurrenskraft. Antalet anställda berörs inte av affären. 

Carlenskogs med VD Urban Andersson kommer att vara ett dotterbolag till Fellessons från och med den 1:a februari 2018. 


Växjö 2018-01-29 
FELLESSONS BYGGNADSVAROR AB 

Anders Fellesson 

 

För ytterligare information kontakta: 
Anders Fellesson, VD Fellessons Byggnadsvaror AB, tel 070- 5647500 
Urban Andersson, VD Carlenskogs Byggvaruhus AB, tel 070- 6086666 
Ove Carlenskog, Carlenskogs Holding AB, tel 070-5162185 

Läs mer

Fellessons förvärvar Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby

Ny traktor

Fellessons är vi måna om att alltid hålla vår maskinpark uppdaterad både ur miljösynpunkt och leveransmöjligheter. Därför var inte valet svårt när det var dags att byta traktor - valet föll självklart på Valtra N154 Direct

Vår nya Valtra N154 Direct är ett steglöst kraftpaket med oslagbar smidighet och komfort. Självklart är den utrustad med Valtras unika Ecopower motor med steg 4 rening som är det bästa valet ur miljösynpunkt. Vi är solta över att kunna leverera varor med detta miljövänliga vrålåk!

 

Läs mer

Välkommen till nya fellessonsbygghandel.se

Med nya funktioner och möjligheter är den nu äntligen klar - Välkommen till nya www.fellessonsbygghandel.se

Under året har arbetet med en ny hemsida pågått och nu är det äntligen dags att offentliggöra den. På den nya plattformen hoppas vi att ni får en bättre upplevelse av oss, vad som händer på anläggningen och givetvis våra kampanjer. Vi hoppas att lanseringen av vår nya sida ska fungera så felfritt som möjligt men ber er ha överseende med eventuella tokigheter den närmsta tiden. Vi arbetar löpande med att uppdatera sidan och eventuella problem som uppstår.

 

Välkomna till fellessonsbygghandel.se

Läs mer