Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Stäng
 • Lånesläp*
 • Fri byggrådgivning
 • Noga utvalda artiklar

LIMTRÄBALK 90X90 MM TRYCKIMPREGNERAD NTR/B

Holmen
Ord. pris
Ord. pris
 • Produktinformation
  Tryckimpregnering ger en ökad livslängd för oskyddat konstruktionsträ utomhus. Holmen erbjuder impregnerade limträbalkar och pelare fria från tillsatser av arsenik och krom i träskyddsklassen NTR/B. Innan leverans har varorna torkats så att impregneringsmedlet är fixerat och bundet i trä. Trävarorna kan därför användas direkt utan risk för föroreningar. Martinsons är kontrollerade av statens Prov- och forskningsinstitut och godkända av Nordiska Träskyddsrådet. Därför kan vi garantera att kvalitet, hantering och produktion sker i enlighet med gällande regler.

  Om det impregnerade träet måste kapas eller på annat vis utsättas för mindre bearbetning, måste de nya ytorna behandlas med ett lämpligt träskyddsmedel, exempelvis träskyddsolja i behörighetsklass 3. Om en större bearbetning av det impregnerade träet görs, till exempel klyvning, hyvling eller profilering på längden, förloras klassbeteckningen enligt NTR-systemet. För att NTR-virket ska behålla ett fräscht utseende bör det med jämna mellanrum strykas med träolja. Det hjälper även NTR-virket att bättre stå emot sprickbildning och andra formförändringar i starkt utsatta lägen som på husfasader och bryggor. Smutsigt eller missfärgat trä tvättas med trärengörare.

  Impregnerat träavfall ska hanteras enligt din kommuns anvisningar. Oftast finns olika fack för detta på återvinningsstationen.

  Utmärkande egenskaper
  - Impregnering ökar livslängden för oskyddat trä utomhus. - Vid leverans är virket redo att användas direkt utan risk för föroreningar. - Martinsons impregnerade trä är fritt från arsenik och krom. - Impgrenerade limträ finns i träskyddsklassen NTR/B.
 • Bredd (mm) 90
  Hållfasthetsklass GL24h
  Höjd (mm) 90
  Längd (mm) Löpmeter | 3000
  Träslag Impr Furu
  Typ Tryckimpregnerad limträ
  Vikt (kg/m) 3,90