Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Bygg med rostfri skruv

bygg-med-rostfri-skruv-essve

BYGG MED ROSTFRI SKRUV

Utomhusmiljöer är i många fall oväntat krävande. Surt regn, mossor, lav och annat naturligt slitage skapar enorma påfrestningar. Här är några självklara anledningar till varför du bör välja rostfri skruv. Att göra ett noggrant val kan ge både bättre hållbarhet och ekonomiska fördelar.

Rostfria skruvar kännetecknas typiskt sett av att de har en särskild sammansättning framtagen för att motstå korrosion såsom rost och andra snarlika naturliga reaktioner. Allra vanligast är att använda en blandning av stål, krom och nickel vilket har visat sig vara särskilt motståndskraftigt.

Men det finns flera olika typer av rostfria skruvar att välja mellan. Och vad som särskiljer dem är inte alltid helt uppenbart. Här tittar vi närmare på rostfria skruvar och dess fördelar.

Vad är egentligen en rostfri skruv?

En rostfri skruv är en skruv som är särskilt framtagen för att motstå korrosion såsom rost. Man använder däremot standardiserade beteckningar för att säkerställa att skruven lever upp till en viss typ av beständighet.
  • A2-skruv är en rostfri skruvtyp. Motsvarar internationella AISI 304
  • A4-skruv har högst korrosionsskydd och är såväl rostfri som syrafast. Motsvarar internationella AISI 316
Vilken sorts rostfri skruv som man bör välja kommer i slutändan att bero på vilken miljö man bygger i, samt vilken nivå av skydd man önskar sig.

rosfri-skruv-trall

Vilken sorts rostfri skruv ska man välja?

Ofta står valet mellan A2 och A4. Är man osäker är det alltid en bra idé att välja det mest beständiga alternativet. Vill man däremot optimera kostnad och lämplighet kan det vara en idé att fundera lite närmare på vad som är rätt val. SE VÅRA REKOMMENDERADE ROSTFRIA SKRUVAR HÄR.

A4-skruv: Pooler och havsnära miljöer

Vilken sorts rostfri skruv man bör välja beror nästan uteslutande på omgivningen. Detta beror på att en stor del av slitaget kommer från vad som finns naturligt runt omkring oss.

Befinner man sig nära hav är det definitivt en bra idé att välja A4-skruv då den utan problem hanterar den enorma belastning som höga salthalter innebär.

Detta gäller även poolvatten då detta vanligtvis innehåller klor, vilket skapar särskilt påtaglig påfrestning på skruven. HDS-skruv A4 från ESSVE håller tillräckligt hög nivå för att vara lämplig under alla krävande förutsättningar.

A2-skruv: Fuktiga miljöer

Att välja A2-skruv kan i många fall vara ett kostnadsmässigt rationellt val. För även om dessa skruvar inte är syrafasta så är de rostfria, och hanterar därför regn och fukt helt utan problem. Så länge de inte exponeras för saltvatten eller klor så kommer de vara ett fullgott alternativ. ESSVE har ett fullgott utbud av lämpliga A2-skruvar som även är kompatibla med HDS-systemet för dold montering.

ESSDECK MAX: Alltid ett bra val

ESSVE har tagit fram en särskild serie av trallskruv som kombinerar hög prisvärdhet med väldigt hög konstruktionsmässig kvalitet. ESSDECK Max är särskilt framtagen för trall då det med sin unika konstruktion minimerar risken för sprickor utan att kompromissa med fäststyrka.

Dessa skruvar finns tillgängliga i såväl A2- som A4-klass och som ESSDECK MAX CorrSeal med sin särskilda zink- och nickelblandning kommit att bli något utav ett standardval för trall i Sverige. Med ESSDECK Max hittar du alltid lämpliga skruvar för alla byggprojekt.