Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Listigaste sättet att sänka dina värmekostnader

Listigaste sättet att sänka dina värmekostnader

Fönster- och dörrbyten kan göra stor skillnad på elräkningen, men är som bekant också ett ganska omfattande projekt. Något som är betydligt enklare, och billigare, är att se till så att det finns välisolerande tätningslister på plats. De kan göra större skillnad än man tror.


Seal Strip från Stokvis är en serie högkvalitativa tätningslister som inte bara är värme-, vind- och ljudisolerande, utan stänger också ute damm och pollen. Listerna tillverkas i ett termoplastiskt material (TPE) vilket gör att de tål extrema klimatförhållanden och isolerar lika effektivt mot både kyla och värme.

Flexibla och hållbara

Med sin höga flexibilitet kan du med Seal Strip använda en och samma list till springor från 1 mm upp till 7–8 mm. Listen finns med praktiskt självhäftande Omega-profil och med O-profil för montering i karmar med förfrästa spår. Gentemot traditionella tätningslister i EPDM-gummi utmärker sig listerna också med sin extra livslängd. De är testade till 15 års livslängd och materialet klarar av att komprimeras mer än 100 000 gånger.

Ta bort de gamla listerna

Om det sitter gamla tätningslister i fönster- eller dörrkarmen, börja med att ta bort dessa. Rengör ytorna noggrant från smuts och fett med T-Röd eller liknande produkt.

Montera dina nya lister

Se till att ytorna där tätningslisten skall monteras är torra och rena. Seal Strip Omega-profil klarar glipor på upp till 7 mm och Seal Strip O-profil (sågspårslist) upp till 8 mm.

Lossa en bit av skyddspappret och tryck fast tätningslisten så nära den övre kanten på fönsterkarmen som möjligt. Fortsätt sedan att lossa skyddspappret och tryck fast tätningslisten bit för bit ända ner. Skär av listen i hörnet. Fortsätt sedan att täta runt hela fönsterkarmen. Montera listerna så att de sitter ”kloss i kloss” i fönsterkarmarnas hörn. Om det finns ett förfräst spår för listen använder du Seal Strip O-profil, som kläms fast i sågspåret.

Om du ska täta runt ett flertal fönster som har samma mått, kan det vara en idé att vika och klippa upp listerna till rätt längd i förväg. Kom ihåg att ta med någon centimeter extra ifall att fönstren varierar något i storlek. Seal Strip finns i förpackningar om 6, 24 och 100 meter.