Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
 • Lånesläp*
 • Fri byggrådgivning
 • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Köksrenovering på begränsad budget

köksrenovering

Köksrenovering på begränsad budget

Att få ett helt nytt kök på plats är ofrånkomligen en rätt så kostsam historia, och många gånger kanske det inte behövs. Bara för att du är trött på färgerna i ditt kök behöver du ju inte slänga ut hela rasket. Att exempelvis måla om köksluckor och lådfronter kan skapa en helt ny känsla i köket utan att det kostar en förmögenhet.


Måla om köksluckorna

Många väljer att lämna in sina luckor för sprutlackering men att måla om dem med en noga utvald snickerifärg är ett kul och tacksamt projekt, och med många typer av luckor kan det handmålade slutresultatet bli väl så sn yggt som det helt släta. Titta gärna in hos oss med några bilder på hur dina luckor ser ut, så hjälper vi dig med tips! 

Det viktiga förarbetet

 • Vill du hålla dig till en snygg men ändå diskret kulör, eller låta köksinredningen bli en härlig färgklick? Oavsett vilket – se till att provmåla så att du slipper att alldeles för sent upptäcka att det inte blev som du hade tänkt dig.
 • Montera ner köksluckorna och se till att de är rena innan du sätter i gång med målningen. Använd målartvätt och skölj noga med vatten efter tvättningen.
 • Kanske vill du passa på att även byta beslagen? Spackla vid behov igen de gamla skruvhålen, liksom eventuella skador och repor på köksluckornas båda sidor.
 • Slipa luckorna med slippapper så att du får ett bra fäste för färgen. Slipa alltid i samma riktning som du tänker måla.

Uppgradera din bänkskiva

Näst efter köksluckorna är nog bänkskivan det som tydligast ger karaktär åt ditt kök. En ny bänkskiva behöver inte vara en särskilt stor investering, och att ersätta en gammal bänkskiva med en ny är ett överkomligt snickeriarbete för den händige. När du köper ny bänkskiva, så säkerställ att du får med dig rätt monteringsanvisningar för just den bänkskivan. Det som alltid är A och O är att vara noggrann med mätning och tätning, men rådfråga gärna din lokala Woody-handlare om du är osäker på hur du ska gå till väga.

Plus och minus med olika material

Vilket material som är bäst när det gäller bänkskivor är en fråga med många svar. Det första att tänka igenom är hur du brukar arbeta i köket och vilka krav det ställer på bänkskivan. Plånbok och stilpreferenser är förstås också saker att väga in. Om det bara är bänkskivan som ska bytas, se till så att den matchar snyggt med övrig köksinredning.

 • En bänkskiva av slipad natursten är förhållandevis dyr, men i princip underhållsfri och tålig mot både vassa knivar, värme och väta. Ungefär samma sak gäller för skivor i moderna kompositmaterial.
 • Massivt trä är ett varmt och levande material, men kom ihåg att du bör olja eller vaxa skivan ett par gånger per år för att den ska förbli fuktavstötande.
 • Bänkskivor i laminat är populära, inte minst för att det finns mängder av färger och mönster att välja bland. Materialet är lätt att underhålla, men det är viktigt att se till så att inte fukt tränger in i underliggande spånskiva.
 • Rostfritt stål ger ett tidlöst fräscht intryck och är suveränt när det gäller att klara väta, men man får räkna med att det blir repigt efter hand.

Här hittar du kökssortimentet hos oss >>