Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Välja tätningslister - en snabbguide

tätningslistVälja tätningslister – en snabbguide

Om du märker att det drar kallt från ytterdörren, dörren till altanen eller något av fönsterna där hemma är det hög tid att göra något åt saken. Det fina är att det i de flesta fall varken behöver vara särskilt dyrt eller krångligt. Genom att montera tätningslister som isolerar mot både kyla och värme samt drag med en minimal arbetsinsats. Tätningslisten skyddar även mot damm, pollen och är dessutom ljudisolerande. På köpet kommer du att sänka dina värmekostnader. Frågan är då vilken sorts tätningslist du ska välja? Här är en snabbguide!


Seal Strip (termoplast)

Seal Strip är en modern tätningslist som ger silikonlistens egenskaper, men till mer fördelaktig kostnad. Listen isolerar mot kyla/värme, drag, damm och hjälper dig att spara energi. Tack vare att Seal Strip klarar springor på 1–7 mm kan den med fördel även användas till innerdörrar. Man kan välja mellan självhäftande Omega-profil eller O-profil för montering i karmar med förfrästa spår. Seal Strip är avtorkbar och har god UV-beständighet.

EPDM-list

EPDM-listen är det mest traditionella alternativet för att täta fönster, dörrar och vindsluckor. Välj mellan E-profil som passar för springor på 1–3,5 mm och P-profil för springor på 2–5 mm. EPDM-lister har god väderbeständighet och en livslängd på upp till 5 år.

Silikonlist

Silikonlister är ett litet dyrare alternativ än både EPDM-lister och Seal Strip. Silikonlisten är mycket flexibel för små och större springor, är avtorkbar och har god UV-beständighet. Stokvis erbjuder silikonlist med P-, O- och Omega-profil som fästs med spik, klammer eller silikonlim.

Dammlist

Det som brukar kallas dammlist eller dammtätningslist är en självhäftande list av skumplast (polyuretan) för tätning mot damm, småkryp och luftföroreningar mellan fönsterbågarna i dubbelkopplade fönster vilket gör att man inte behöver rengöra mellan fönsterna så ofta.

Garagetätningslist

En slitstark tätningslist som är tillverkad av massivt EPDM-gummi och monteras med spik. Listen passar bra för tätning av garageportar (vipp- eller slagport) och skjutdörrar då den är tålig mot nötning och kan ta lite större springor. Garagetätningslisten tätar mot drag, smuts och ljud samt sparar energi.

Här kan du se hela Stokvis sortiment hos oss >>