Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar
Fixa Projektet arkiv

Fixa projektet > Rätt golv för dig

RÄTT GOLV FÖR DIG

Att hitta rätt golv är, bokstavligen, grunden för ett hem att trivas i. Men vilket golv passar var? Ofta vill man ha ett slitstarkt golv som ska tåla det mesta, men det får ju gärna vara snyggt också. Vi guidar dig igenom några olika populära alternativ.

Stilar som håller

Golv håller länge, och det finns det lyckligtvis många golvstilar som också gör. Ett klassiskt trägolv i ljusa toner är tidlöst och kan matchas med snart sagt alla stilar av inredning. Att ta ut svängarna behöver förstås inte heller vara fel. I rätt miljö kan till exempel ett helt svartmålat golv vara oslagbart.
Något som har kommit tillbaka starkt på senare år är parkettgolv med smakfulla rutmönster. Vinylgolvet, som vi förr mest såg i offentliga miljöer, har också fått en renässans. Med ett stort utbud av läckra mönster passar det moderna vinylgolvet dig som söker en kaxig men också praktisk lösning. SE VÅRT GOLVSORTIMENT HÄR.

Golv som tål det mesta

Vem bor här? Den frågan avgör vilket golv som passar bäst. Hallen hos en barnfamilj ska klara allt från blöta vinterkängor till raska hundtassar, men hemma hos ett par är det kanske mindre spring. Hur tåligt golvet måste vara, och i vilket rum det ska läggas, är alltså viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Vinyl, linoleum och betong är tre alternativ när du vill ha ett extra slitstarkt golv. De kommer i en mängd olika utföranden, så det är bara att hitta något som faller dig i smaken.

Linoleum

Miljövänligt, tillverkas av bland annat kokt linolja och kan komposteras. Kommer som matta eller plattor. Trivs bäst i torra rum och är känsligt för starka rengöringsmedel.

Vinyl

Mjukt och tyst att gå på samtidigt som det är tåligt. Stöter i stora delar bort vatten och fungerar därför bra i de flesta utrymmen. Vissa sorter är helt återvinningsbara och därför extra snälla mot klimatet.

Betong

Ger en avskalad, industriell look till både kök och vardagsrum. Med lack eller lasyr får golvet extra glans och smutstålighet.

Glöm inte underlaget!

För att ditt golv ska ligga plant och fint behöver du ett bra underlag. Ofta är underlaget till ditt befintliga golv gott nog, men ibland kan du behöva golvavjämna med spackel, eller lägga ett nytt underlagsgolv i form av spån- eller gipsskivor. Golv i våtrum måste läggas med rätt fall till golvbrunnen och med ett godkänt tätskiktssystem.